Midagi siin ikaldub nende piltidega küll - mul ka viimased katsed ebaõnnestusid, tuli mujale laadida ja sealt mujalt siia linkida. EXPERT komplektidel suurt vedurivalikut minu teada ei ole, millega olen kokku puutunud, nendest võin rääkida:
Kaheteljeline BR80 auruvedur: peab olema kolmeteljeline, kaheteljeline on väga levinud laste variant, pandi ka Junior komplektidesse ja tehakse vist senimaani.
Neljateljeline tendriga auruvedur BR55 - korralik töökindel masin, mul kippus millalgi tendri tiisel kuidagiviisi lühist tekitama - ilmselt sellest, et üks poolus on veduri rauast raami sees ja see sai siis kurvides kuidagiviisi selle tiisli sabaga kokku, kui see vale pooluse ratta vastu käis.
Väike kaheteljeline elektrivedur E69. Muidu korralik ja töökindel masin, aga rattad saavad kergesti mustaks ja kerge kaalu tõttu kipub kontakt kaduma. Nõrk koht on vedrutraadist rattakontaktid. Ei mäletagi praegu, mis sai tehtud, võimalik, et tinutasin sinna messingplekist klemmid asemele.
Suur vanaaegne elektrivedur BR244/E44 - korralik töökindel loom, pöördvankrid sarnanevad väikse elektriveduri E69 raamile, osad hammasrattad on identsed. E44-ga palju mänginud ei ole, aga selle uuemal variandil BR211 kippus üks mootor seisma jääma. Traadist kontakte pole, rataste vastu käivad messingplekist klemmid.
6-teljenline mootorvedur TE-109 / BR130 "Ludmilla" - üks õnnestunumaid PIKO vedureid üldse, väga töökindel mootor ja ülekanne. Mul siiamaani igal Minimaailmal sõidus.
Veel on olemas lühikeste kapottidega diiselvedur, mida rahvas "Adenaueriks" hüüdis ja mis Ungaris kandis tähist M61. Käes olen hoidnud, sõitmas pole näinud, ise pole mänginud. Sõber kurtis, et tema omal sulasid ühe mootori harjade pesad kõveraks.
Eks nad kõik taha hooldust, eeskätt rataste puhastust ja laagrite - eriti mootori pukside - õlitust. Ega päris halba PIKO vedurit ma ei teagi, kui siis ehk need kummirihma ülekandega Junior komplektide väiksed diiselvedurid, milliste rattad olid silumiinist ja oksüdeerusid väga ruttu ja kaotasid teega kontakti. Halvad olid ka need kaheteljelised mängukomplektide auruvedurid, eeskätt kerge kaalu ja halva kontakti pärast. Selle vastu oli rohi - tuli veduri korpuse kõik urkad tina täis toppida. Siis kadus kontaktiprobleem ära ja jõudu oli ka. Nende vedurite mehaanika ja mootor on muidu hea ja töökindel.