Tere, Külaline
Kasutajanimi: Parool: Pea meeles
Stardikomplekt ja põrandaraudtee

Aitame algajad meistriteks
  • Lehekülg:
  • 1

TEEMA:

vana piko komplekt 08.07.2016 17:27 #598

• tiba
  • tiba avatar Teema autor
  • Pole saidil
  • Uus foorumlane
  • Uus foorumlane
  • Sind on tänatud: 0
Sai ostetud lisaks digirauteele mitmed vanad piko komplektid.Soov ehitada enda makett pole hingest kadunud ning minu arust just vanad palju odavamad ja sobiksid maketti ju samuti.Samas sooviksin teada millal sellised komplektid on toodetud karpidel kiri, piko expert ja komplekti kaanel markeering gdr 10526.Sai pojaga täna mõnd neist üles seatud ja sõidutatud kuid tülikas see korjamine ja panek sellest ka püsi maketi soov.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

vana piko komplekt 08.07.2016 21:51 #599

• Soobel
  • Soobel avatar
  • Pole saidil
  • Vana tegija
  • Vana tegija
  • Sind on tänatud: 52
70-ndaid pakuksin. Eriti, kui rööpad on plastmassi asemel papist alusel. 80-ndate algus võib olla ka. Mul kah kapp neid vanu idasaksa kanne täis ja Minimaailmadel sõidavad edukalt siiamaani. Mõni omatehtu sõidab ka ja mõni vana, aga mitte ida-saksas tehtu samuti. Uusi mul ei ole, kallivõitu on.
Omast kogemusest võin öelda, et vana plekist tagurpidi U kujuliste rööbastega raudtee maketile ei kõlba. Mõni aasta tagasi oli mul näitusesõitudeks lahtivõetav raudteelaud, kus vana PIKO rööbas peale naelutet. Nüüd on moodulid, kus korralik profiilrööpaga raudtee peal ja julgen väita, et igasuguseid lahtihaakimisi, mahaminekuid ja kontaktiprobleeme on oluliselt vähem, kui vanade rööbastega oli.

vana piko komplekt 09.07.2016 09:10 #601

• tunturi
  • tunturi avatar
  • Pole saidil
  • Foorumi guru
  • Foorumi guru
  • Sind on tänatud: 50
Expert ikka parema detiliseeringuga kui Junior.Ilmselt mõtled ringi(ovaali) mis kaasas? Mingi USA onu Youtubes näitab,kuidas imelihtsalt ja odavalt saab paari nädalaga sellise maketi teha,tal küll üks pöörang sees kuid täiesti pojaga (kui liiga noor pole)koos tehtav.

GE ja EMD veeremi fänn

vana piko komplekt 12.07.2016 08:13 #609

• Soobel
  • Soobel avatar
  • Pole saidil
  • Vana tegija
  • Vana tegija
Jah, see jäi mainimata, et PIKO Expert komplektide veerem sobib tõesti maketile samahästi, kui uus ja kallis veerem - neis komplektides olidki nimelt täiskoopia mudelid, sama kvaliteedi ja detailsusega, mis poes eraldi müüdav veerem oli. Ainult "Donnerbüchen" tüüpi lahtiste rõdudega reisivagunite plekist löödud rõdud olid lapsikud, mis on ka arusaadav - neid vaguneid hakati tootma juba 50-ndatel. Junior komplektides olid laste mängurongid, mõnedel juhtudel ka needsamad reisivagunid ja ka koopiamudel-kastvagunid, aga need olid värvimata ja ilma kirjadeta.

vana piko komplekt 13.07.2016 18:17 #628

• tiba
  • tiba avatar Teema autor
  • Pole saidil
  • Uus foorumlane
  • Uus foorumlane
  • Sind on tänatud: 0
Tahtsin lisada pildid komplektidest kuid ei saanud nimelt sellega hakkama.Oleks ehk vedurite kohta rohkem teada saanud.

vana piko komplekt 13.07.2016 20:54 #629

• Soobel
  • Soobel avatar
  • Pole saidil
  • Vana tegija
  • Vana tegija
Midagi siin ikaldub nende piltidega küll - mul ka viimased katsed ebaõnnestusid, tuli mujale laadida ja sealt mujalt siia linkida. EXPERT komplektidel suurt vedurivalikut minu teada ei ole, millega olen kokku puutunud, nendest võin rääkida:
Kaheteljeline BR80 auruvedur: peab olema kolmeteljeline, kaheteljeline on väga levinud laste variant, pandi ka Junior komplektidesse ja tehakse vist senimaani.
Neljateljeline tendriga auruvedur BR55 - korralik töökindel masin, mul kippus millalgi tendri tiisel kuidagiviisi lühist tekitama - ilmselt sellest, et üks poolus on veduri rauast raami sees ja see sai siis kurvides kuidagiviisi selle tiisli sabaga kokku, kui see vale pooluse ratta vastu käis.
Väike kaheteljeline elektrivedur E69. Muidu korralik ja töökindel masin, aga rattad saavad kergesti mustaks ja kerge kaalu tõttu kipub kontakt kaduma. Nõrk koht on vedrutraadist rattakontaktid. Ei mäletagi praegu, mis sai tehtud, võimalik, et tinutasin sinna messingplekist klemmid asemele.
Suur vanaaegne elektrivedur BR244/E44 - korralik töökindel loom, pöördvankrid sarnanevad väikse elektriveduri E69 raamile, osad hammasrattad on identsed. E44-ga palju mänginud ei ole, aga selle uuemal variandil BR211 kippus üks mootor seisma jääma. Traadist kontakte pole, rataste vastu käivad messingplekist klemmid.
6-teljenline mootorvedur TE-109 / BR130 "Ludmilla" - üks õnnestunumaid PIKO vedureid üldse, väga töökindel mootor ja ülekanne. Mul siiamaani igal Minimaailmal sõidus.
Veel on olemas lühikeste kapottidega diiselvedur, mida rahvas "Adenaueriks" hüüdis ja mis Ungaris kandis tähist M61. Käes olen hoidnud, sõitmas pole näinud, ise pole mänginud. Sõber kurtis, et tema omal sulasid ühe mootori harjade pesad kõveraks.

Eks nad kõik taha hooldust, eeskätt rataste puhastust ja laagrite - eriti mootori pukside - õlitust. Ega päris halba PIKO vedurit ma ei teagi, kui siis ehk need kummirihma ülekandega Junior komplektide väiksed diiselvedurid, milliste rattad olid silumiinist ja oksüdeerusid väga ruttu ja kaotasid teega kontakti. Halvad olid ka need kaheteljelised mängukomplektide auruvedurid, eeskätt kerge kaalu ja halva kontakti pärast. Selle vastu oli rohi - tuli veduri korpuse kõik urkad tina täis toppida. Siis kadus kontaktiprobleem ära ja jõudu oli ka. Nende vedurite mehaanika ja mootor on muidu hea ja töökindel.

• Lehekülg:
  • 1
Lehe loomiseks kulus: 0.069 sekundit
Kasutatav tarkvara Kunena Foorum