Tere, Külaline
Kasutajanimi: Parool: Pea meeles
Rongimees Einari jutunurk
Kui rongimees.ee on raamat, siis minu jutunurk foorumis on nädalakiri. Seda raamatut täiendan mõned korrad aastas ja uudiste edastamiseks jääb sellest väheks. Palju väikseid aga huvitavaid asju jääb hoopiski kirja panemata. Foorumisse postitamine on kordades lihtsam artikli üleslaadimisest veebilehele. Kasutan selle uue võimaluse rõõmuga ära. Loomulikult on jutunurk kommentaatoritele avatud, aga uusi alateemasid kasutajad siia lisada ei saa.

Rongimees Einar
  • Lehekülg:
  • 1

TEEMA:

23 detsember 2023 - Jõulujutt 23.12.2023 21:33 #2564

• admin
  • admin avatar Teema autor
  • Pole saidil
  • Administraator
  • Administraator
  • Sind on tänatud: 67
Jõulujutt ja möödunuvale aastale jutt alla - kaks ühes siis!

Kirjutavat tegevust iseloomustab viimasel ajal foorumis suur vaikus ja tundub, et ka paljude maketid nägid sel aastal oma meistrit vähe. Ongi selline aasta, põhjused on kõigil erinevad, aga samas ka ühtemoodi olulised. Minu aasta märksõnaks kujunes tervis. Ise käisin kevadel korra EMO-s ära, aga läks suht lihtsalt, paaril pereliikmel jagus aga tõsisemaid probleeme terveks aastaks ja minul sellevõrra rohkem tegemisi. Nüüd loodan jõuluvaheaja peale, et saab natuke maketi kallal nokitseda. Ettevalmistusi hakkasin tegema juba oktoobris ja tänaseks olen ostnud kokku kollektsiooni ja maketi täiustamiseks üksjagu palju - 3 x Lippest, 4 x Aliexpressist ja mõned korrad olen ka Oomipoodi sisse astunud. Kui midagi valmis, tulevad ka pildid koos juurde kuuluva jutuga.

Üks suur asi jäi aga tegemata. Joomla tarkvara (see on siis see, mida kodulehe jaoks kasutan) nõuab iga 3-4 aasta tagant täielikku uuendamist, st et augustist enam praegusele versioonile värskendusi ei tule. Proovin selle ette võtta jaanuaris-veebruaris. Natuke teen lehte ümber ka, st eemaldan mõned ajast ja arust lahendused (näiteks viited Youtube klippidele). Korralik vihjete leht tootjate ja mõne edasimüüja kohta, on valmis ja ootab lehe uuendamist. Eks näis, mis ja kuidas õnnestub, sest need automaatsed uuendamise pluginad ei kipu korralikult toimima (vähemalt viimasel korral tuli teha pea-aegu käsitsi ja selle lehe mahu juures on see paras jama).

See, et aegajalt tuleb maketiga tegelemises pause, tuleb ette kõigiga ka väljaspool Eesti piire, seega ongi meie hobile omane. Ajad mööduvad. Kõigepealt aga nautige mõnusaid jõulupühi - imelist aega, hääd söögi- ja joogipoolist, jõuedeaega ja õnnestunud kingikotiga jõulumeest. Ja kui jõulutest ära olete väsinud, võtke ette lõbus aastavahetuse pidamine.

Hääd pühadenädalat!

Rongimees Einar
Minu kogemus - HO, TT - DC analoog - makett - BTTB rööpad, Fleischmann-Profi rööpad - arvutiprogramm Anyrail (teedeplaani ja skeemide joonistamiseks).

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

23 detsember 2023 - Jõulujutt 05.01.2024 22:26 #2566

• Soobel
  • Soobel avatar
  • Pole saidil
  • Vana tegija
  • Vana tegija
  • Sind on tänatud: 64
Aga vaheta see rohelise tulega tõkkefoor siis kah millegi muu vastu, kui lehte uuendad. See ehmatab kõik, kes raudteefooridest natukenegi midagi teavad, siit lehelt eemale.

23 detsember 2023 - Jõulujutt 26.01.2024 20:57 #2567

• admin
  • admin avatar Teema autor
  • Pole saidil
  • Administraator
  • Administraator
  • Sind on tänatud: 67
Selle pealise tegemine on hoopis teine tehnika ja lehe uuendamisega seotud ei ole. Hetkel on ka lehe uuendamine ise kaugemasse tulevikku nihkunud. Oma maketi nokitsemisega sain ka alles alustada siis, kui koolivaheaeg läbi ja tekkis natuke vabamat aega (uskumatu, aga tõsi ja kõik "üllatused" tulid väljaspoolt).

Rongimees Einar
Minu kogemus - HO, TT - DC analoog - makett - BTTB rööpad, Fleischmann-Profi rööpad - arvutiprogramm Anyrail (teedeplaani ja skeemide joonistamiseks).

• Lehekülg:
  • 1
Lehe loomiseks kulus: 0.043 sekundit
Kasutatav tarkvara Kunena Foorum