Tere, Külaline
Kasutajanimi: Parool: Pea meeles
Igasugust
  • Lehekülg:
  • 1

TEEMA:

Mudelrongide / mudelraudteede näitused 05.03.2018 12:29 #1298

• toomasherp
  • toomasherp avatar Teema autor
  • Pole saidil
  • Kogemustega foorumlane
  • Kogemustega foorumlane
  • Sind on tänatud: 16
Ma ei ole veel ühtegi mudelrongi/mudelraudtee näitust külastanud. Hobi alles liiga uus ja noor. Aga olen mitmeid videosid ja fotosid vaadanud neist internetis. Ja ma olen neid vaadates mõelnud, mil moel on maketid näitusele transporditud. Ma saan aru, et suured maketid on võimalik juppideks teha aga kõik värk mis maketil (sillad, tunnelid, hooned jne), see on ju võrdlemisi õrn. Peab ilmselt üliettevaatlik maketi transportimisel olema, et midagi kannatada ei saaks. Midagi võib ju kasvõi autos transportimisel näitusele lahti väriseda.

Võib-olla ma kujutan seda ette asjatundmatu inimese kujutluspildina ja enamasti on makettidel olev tavaliselt ikkagi piisavalt hästi kinnitatud ning seetõttu ei juhtu nendega transpordil mitte midagi katastroofilist.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Viimane muutmine: lisas toomasherp.

Mudelrongide / mudelraudteede näitused 05.03.2018 13:15 #1299

• Soobel
  • Soobel avatar
  • Pole saidil
  • Vana tegija
  • Vana tegija
  • Sind on tänatud: 55
Kuidas meie makette tassime. Igaüks isemoodi. See, kuidas minu maketi moodul konteinerisse käib, on Soobli moodulraudtee teemas piltlikult üles tähendatud, see suletud konteiner võib küllaltki rohmakat kohtlemist kannatada. Proovinud ei ole.
Soomlastel käisid mooduliotste ühenduspoltide aukudesse sellised sangadega vineerplaadid, mis sobitusid omavahel nii, et mooduleid oli võimalik laduda turvaliselt teineteise otsa nagu õllekaste.

Mudelrongide / mudelraudteede näitused 08.03.2018 21:54 #1300

• admin
  • admin avatar
  • Pole saidil
  • Administraator
  • Administraator
  • Sind on tänatud: 47
Sakslased propageerivad ja kasutavad võtet, kus kaks ühesuurust moodulit on plaatidega vastakuti kinnitatud (pealmisel siis põhi ülespoole). Nii on maastik ja hooned välismõjude eest kaitstud aga lahtiseid vidinaid sel juhul nende peal muidugi ei ole - nende jaoks on juba eraldi kastid ja sahtlid.

Rongimees Einar
Minu kogemus - HO, TT - DC analoog - makett - BTTB rööpad, Fleischmann-Profi rööpad - arvutiprogramm Anyrail (teedeplaani ja skeemide joonistamiseks).

Mudelrongide / mudelraudteede näitused 09.03.2018 09:23 #1301

• Soobel
  • Soobel avatar
  • Pole saidil
  • Vana tegija
  • Vana tegija
  • Sind on tänatud: 55
Olen samuti sellisest lahendusest mõelnud (ja tegelikult kasutan ajutiselt kuni maastikku ja asju peal ei ole) kuid suuremates mõõtkavades see minu arust hästi ei päde. Kui vähegi kõrgemad puud-majad peal on, läheb selline "võileib" juba kaunis paksuks, pealegi on H0 moodulid juba kaunis suured ja rasked ja on suur oht neid vigastada, kui neid peab pakkides külili keerama ja muud moodi kantima.

Mudelrongide / mudelraudteede näitused 06.10.2018 07:33 #1482

• tunturi
  • tunturi avatar
  • Pole saidil
  • Foorumi guru
  • Foorumi guru
  • Sind on tänatud: 50
Täna-homme Espoos suur näitus, kui on minejaid siis ohtralt videoid tehkt ja huvitavaid kaadreid klõpsige.
GE ja EMD veeremi fänn

• Lehekülg:
  • 1
Lehe loomiseks kulus: 0.055 sekundit
Kasutatav tarkvara Kunena Foorum